Hledání

2010-10-16

Alavis 5 - kloubní výživa s obsahem kyseliny hyaluronové

Alavis 5 je koubní výživa pro psy všech věkových kategorií. Obzvláště je doporučována štěňatům a mladým psům velkých a obřích plemen.

Podávání kloubní výživy je důležité pro správný vývoj kloubních chrupavek, kdy se klouby musí vrovnávat s větší zátěží. Během růstu štěněte se můžeme setkat s řadou problémů (zánět dlouhých kostí, dysplazie kyčelních kloubů, genum valgum projevující se X postojem atd.), abychom těmto problémům alespoň částečně předešli, doporučuje se podávat kloubní výživu po celé období vývoje štěněte.


ALAVIS 5 je oproti ostatním prostředkům na podporu kloubního aparátu, které firma Alavis vyrábí nově obohacen o kyselinu hyaluronovou.

Kyselina hyaluronová – Základní stavební kámen „maziva“ kloubů

Tato látka je důležitou součástí mnoha tkání: napíná kůži a pojivovou tkáň, udržuje pružnost chrupavky a promazává klouby.

Kyselina hyaluronová je základní součástí synoviální (kloubní) tekutiny, “maziva” kloubů. Bez ní by klouby nemohly fungovat tak snadno, jak obvykle fungují. Navíc synoviální tekutina slouží jako poduška a jako zdroj živin pro buňky chrupavky, která se musí pravidelně obnovovat.

Kyselina hyaluronová je velký polymer charakteristických, význačných cukrů a zásadním způsobem určuje viskozitu synoviální kapaliny. Aby se chrupavka regenerovala a dobře fungovala, vyžaduje nepřetržité promazávání hyaluronovou kyselinou a nesmí vysychat. S rostoucím věkem endogenní (uvnitř těla produkovaná) produkce hyaluronové kyseliny klesá a chrupavka tak může vysychat a stává se nepoddajnou.

Zdravý mladý jedinec vytváří kyselinu hyaluronovou z glukosaminů, které přijímá v potravě. Zároveň ale platí, že čím je větší sportovní a fyzické zatížení, tím je větší deficit mezi schopností tvorby a spotřeby hyaluronátu. Tato schopnost se ale s přibývajícím věkem snižuje. Aby se zabránilo snižující se produkci kyseliny hyaluronové vlastním tělem – ať už z jakéhokoliv důvodu – a mohlo tím být zabráněno vznikajícím poškozením, příp. tato mohla být snížena, je příjem kyseliny hyaluronové jako doplňku výživy velmi důležitý.

Které účinné látky Alavis 5 obsahuje

ALAVIS™ 5 obsahuje kombinaci látky MSM a chondroprotek­tivních látek – glukosamin sulfátu, chondroitin sulfátu, kyseliny hyaluronové a kolagenu.

Jak Alavis 5 účinkuje

ALAVIS™ 5 vyživuje kloubní chrupavky, podporuje promazávací vlastnosti kloubní tekutiny, napomáhá při pohybových problémech u psů a koček.

Pro koho je Alavis 5 určen

- Psům a kočkám s kloubními obtížemi (zejména starší zvířata či při poúrazových stavech)

- Sportovním a pracovním psům všech věkových kategorií např.: služební psi, dostihoví psi, saňoví psi, psi trénující agillity, pulling, dog-trekking, fly-ball, tanec se psem, atd.

- Štěňatům velkých a obřích plemen během vývoje

Související články:

Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa? 
Nejen lidé by měli pečovat o své klouby
Kloubní výživa pro štěňata 
Artróza u psa
Kyselina hyaluronová - funkce, tvorba, význam
Bolesti kloubů u psa - Jak pomoci pejskovi s artrózou
Alavis 5 - kloubní výživa pro psy
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo  

Žádné komentáře:

Okomentovat