Hledání

2011-09-15

Jak zbavit psa nepříjemného zápachu z tlamy

Zápach z tlamy u psa je nejen nepříjemný, ale hlavně signalizuje stomatologický problém, který je třeba řešit. Samozřejmě je lépe problému předcházet pravidelným čištěním zubů. Ale co dělat, když si pes čistit zuby nenechá? I vám můžeme poradit.

1. Čištění zubů zubním kartáčkem a pastou pro psy

Zdůrazňuji zubní pastu pro psy nikoli pro lidi.

Ne každý pes si ovšem nechá zuby čistit. Obzvláště když to jeho majitel nedělal již od štěněte a pes na to není zvyklý. A co si budeme povídat, kdo z nás má v dnešním hektickém životě čas na to, čistit psovi zuby.

2. De-Plaque 

Další účinnou možností je přidávat mazlíčkům do krmiva speciální dentální prášek z mletých mořských řas, který redukuje tvorbu plaku a zubního kamene. Na rozdíl od ostatních metod odstraňování zubního plaku působí přípravek v krevním řečišti. Ovlivňuje schopnost zachycování zubního plaku na dásních a změkčuje zubní kámen, který se pak snadno sám obrousí při žvýkání granulí. Přípravek se snadno aplikuje přisypáním velice malého množství do krmiva, je velice účinný, je 100% bezpečný - přírodní.

De-Plaque













 VÍCE INFORMACÍ K TOMUTO PRODUKTU ZÍSKÁTE V NAŠEM E-SHOPU ZDE


3. Orozyme zubní gel

Pro psy kteří nesnáší čištění zubů zubním kartáčkem je vhodný zubní gel. Ten nanesete přímo do tlamy, do krmiva nebo u koček na tlapky (samy si gel olížou). Enzymatický gel rozrušuje existující zubní povlak a zabraňuje množení bakterií.

4. Dentální krmiva

Speciální dentální krmiva s enzymy, jež jsou schopny rozpouštět plak. Zuby se tak čistí kousáním granulí. U některých zvířat tato metoda ale nefunguje, mají ve zvyku kousat jen jednou stranou chrupu.


5. Pamlsky na zuby

Speciální dentální pamlsky, které odstraňují plak a zmírňují tvorbu zubního kamene, nejsou určeny jen pro psy, chovatelé je mohou dopřát i kočkám, jež podle veterinářů zubní kartáčky nesnášejí. Až 70 procent koček ve věku 20 až 27 měsíců přitom trpí záněty dásní. Většina majitelů si problému všimne teprve kvůli zápachu z tlamičky.

Dentální pamlsky




Související články:

Víte jak čistit psovi zuby? - 4 základní kroky




1 komentář:

  1. Náhodou, ono se to někdy hodí. Našemu psovi z tlamy smrdí fakt hodně a já nedávno zjistil, že mám asi Covid, protože mě chtěl oblíznout a já nic necítil. Takže všem známý scénář. Do akce nastoupily antigenní testy z nosu a já zjistil, že vlastně necítím skoro nic. Takže se to prostě může někdy hodit. Ale to je samozřejmě jen takový příspěvek k dobru. :)))

    OdpovědětVymazat