Hledání

2010-07-30

Potřeby pro zvířata - Antiparazitika a repelenty pro psy a kočky

Jednou z nejnutnějších potřeb pro zvířata a to jak pro psy tak pro kočky jsou antiparazitární a repelentní přípravky, které je ochrání od klíšťat.

V minulém článku jsem popsala postup při odstranění klíštěte, tak aby proběhlo co nejbezpečněji jak pro zvíře, tak pro osobu, která klíště odstraňuje. Možná, že si říkate, že to znáte. Přesto je dobré připomenout si některé zásady. Možná, že stále potíráte klíště před odstraněním olejem. Možná, že vzpomínáte zda klíště vytáčet proti nebo ve směru hodinových ručiček. Špatně. Pak by jste si raději měli přečíst správný postup při odstranění klíštěte. Postup platí jak pro odstranění klíštěte u psa, tak u lidí.

Jak už jsem se zmíníla repelentní přípravky a antiparazitika si můžete zakoupit v kterémkoli kamenném obchodě s potřebami pro zvířata, tak v internetových obchodech. Výběr je veliký.

Asi nejoblíbenějším repelentním přípravkem a podle většiny veterinářů také nejúčinějším jsou tak zvané pipety neboli spot-ony, které snadno aplikujete vašemu psovi nebo kočce na kůži mezi lopatky. Ještě nedávno jste si pro ně museli zajít k veterináři, který je psovi aplikoval. Od letošního jara jsou volně v prodeji u autorizovaných prodejců. Frontline Combo pipety si můžete zakoupit např. zde - Frontline Spot On Dog L Bude vám doručen domů do druhého dne. Ušetříte cestu k veterináři, čas a pochopitelně také nějakou tu korunu.

Dalším oblíbeným přípravkem proti klíšťatům jsou antiparazitární obojky - Kiltix, Bolfo, Scalibor. Liší se cenou a dobou účinnosti. Můžete je použít u štěňat starších tří měsíců.

Pokud máte doma dlouhosrstého pejska asi už jste si vyzkoušeli, že obojek, spot on ani jiný antiparazitární přípravek u nich příliš nefunguje. V tomto případě bych doporučila Duowin antiparazitární sprej. Působí proti blechám a klíšťatům. Více o tomto antiparazitárním spreji si můžete přečíst zde - Duowin Antiparazitární Spray

Dalšími typy antiparazitik jsou speje, pudry, gely nebo aerosoly. Veškerý sortiment s podrobnými informacemi o délce účinnosti, aplikaci nebo ceně naleznete zde - Antiparazitika a repelenty

Žádné komentáře:

Okomentovat