Hledání

2010-08-03

Repelentní náramek proti komárům - Nenechte se více obtěžovat komáry

Na trhu se letos objevila novinka - Repelentní náramek proti komárům. Takže už se na dovolené, na vodě, u rybníka nebo na chatě u lesa nemusíte donekonečna stříkat nebo mazat ne právě vonícím repelentem.

Repelentní náramky proti komárům nezapáchají, jsou voděodolné, zdravotně nezávadné a vhodné i pro děti. Můžete si je pořídit třeba na této adrese: Repelentní náramek proti komárům. Zde si také můžete přečíst další informace o tomto náramku proti komárům.

Pupence, které svědí a pálí, nepříjemný pištivý zvuk nejsou jediné nepříjemnosti, které vás mohou potkat ve spojení s komárem. Některé druhy komárů u nás mohou pasivně přenášet lymeskou boreliózu. Po povodních se zvyšuje výskyt komára záplavového. Ten přenáší virus Ťahyňa, který způsobuje valtickou horečku, jež dokáže potrápit především děti.

Proto je dobré se proti komárům chránit.

Valtickoá horečka - virové onemocnění, které lze přirovnat k nachlazení s teplotami. Projevuje se především teplotami do 39 stupňů, které nastupují po bodnutí komárem. Mizí většinou do 2 až 3 dnů. Onemocnění probíhá jinak zcela lehce, projevuje se pouze bolestmi kloubů, hlavy, bolestmi krku, někdy nevolností, jinak nepůsobí žádné komplikace. Na léčbu stačí paralen, ulehnout do postele a hodně pít.

Komáři se vyskytují nejvíce v lužních lesích, v okolí řek a vodních ploch.

Proti komárům vás ochrání spreje, elektrické odpařovače, insekticidní spirály, odpuzovače hmyzu – chemické či ultrazvukové repelenty nebo repelentní náramek proti komárům.

Žádné komentáře:

Okomentovat