Hledání

2010-08-05

Co jsou to hypoalergenní krmiva

Hypoalergenní krmiva pro psa jsou krmiva s obsahem hypoalergenních surovin a nemusí jít jen o veterinární klinické diety.  Hypoalergenní krmiva  jsou připravovaná většinou z jehněčího masa, králičího masa či masa z lososa, kachny, zvěřiny apod., a jsou vhodná pro citlivé psy, kterým nevyhovuje běžně používané maso kuřecí nebo hovězí.

Jak poznám, že jde o potravní alergii?

Psi mající alergii na některou složku potravy mívají buď lehké zažívací potíže (řidší stolice, průjmy, nadýmání) či kožní problémy (lehká svědivost apod.). Často se o těchto psů také vyskytují záněty zvukovodu.

Pro odstranění těchto problému většinou stačí přejít na hypoalergenní krmivo. Vhodné je používání hypoalergenních šampónů pro psy, které kůži zklidní.  Dnes už najdete i velké množství hypoalergenních pochoutek a pamlsků, takže ani v této oblasti nemusí váš mazlíček strádat. Pokud chcete poradit s výběrem hypoalergenních granulí a nevíte přesně na co je pejsek alergický, pak doporučuji vyzkoušet značku Taste of the Wild - konkrétně s jehněčím nebo lososím masem. Krmivo neobsahuje obiloviny. Další vynikající značkou je First Mate (modrá řada bez obilovin a kukuřice), Platinum Iberico nebo Lamb, nebo N@D grain free - jehněčí s borůvkami.

Dále existují přímo veterinární klinické diety, které už svým označením napovídají, že jde o čistě
dietní krmiva, čili vhodná pro psy silně alergické či přímo pro jedince s intolerancí na některé složky běžného krmiva. Např. Trovet DPD kachnu s bramborami, Trovet RRD králík s rýží, VPD zvěřina s bramborami.

Někteří alergičtí psi mívají silné zažívací obtíže (zvracení, těžké průjmy, někdy dokonce krvavé) či silné kožní projevy alergie (výrazná svědivost, ekzémy, plošné vypadávání srsti apod.). V těchto případech je zcela jistě na místě poradit se s vašim veterinářem.

Záleží tedy na tom, jak vážná je alergie vašeho psa. Jestliže mu pouze "nedělá dobře" kuřecí maso, pak použijte krmivo s jiným masem, např. jehněčí, losos apod. Pokud mu nedělají dobře obiloviny a způsobují mu trávicí obtíže, pak hledejte krmivo bez obsahu obilovin - grain free.

Zde naleznete přípravky a krmivo pomáhájící pří alergiích u psa a kočky.



Související:

Máte alergického psa s citlivou kůží či zažíváním? Jaké krmivo zvolit? 
Jak poznat alergii u psa - Příznaky, léčba, nejčastější otázky a odpovědi
Podle čeho vybrat nejlepší krmivo pro vašeho psa
Krmivo Taste of the Wild - 5 zásadních otázek a odpovědí
V čem se krmivo Platinum liší od ostatních kvalitních krmiv?

Žádné komentáře:

Okomentovat