Hledání

2018-04-24

Jak na kvasinkové infekce a plísně u zvířat

Kvasinkové infekce bývají obzvláště v teplém a vlhkém počasí problémem, který trápí mnoho chovatelů psů. Kvasinky mají rády teplé a vlhké prostředí, ve kterém se přemnoží a v důsledku neustálého olizování a škrábání vznikne infekce. Projevuje se to svědivou kůží nejčastěji na tlapkách nebo v uších. Místa jsou zarudlá a zapáchají.  Kvasinkovou infekci může také spustit oslabená imunita psa.

Na kvasinkové infekce působí přípravky s clorexidinem. Mohou mít formu šamponu, vlhčených ubrousků nebo spot-on přípravků. Vynikající výsledky má rovněž chytrá houba Ecosin, nebo pudr Bajazin. Podrobné informace o těchto přípravcích naleznete zde: Přípravky na bakteriální a kvasinkové infekce, plísně, svrab.

Kvasinková infekce na tlapkách













Kvasinková infekce na ušních boltcích














Jak na kvasinkové infekce:

1.Clorexyderm


Na kvasinkovou infekci velmi účinně působí řada Clorexiderm.

Podle toho kde se infekce nachází, můžete použít šampon, vlhčené ubrousky nebo sprej. V případě ušní infekce ušní kapky PYO.


2. Dermoscent PYO


Řada Dermoscent je rovněž určena pro psy náchylné k pyodermii a malasseziové dermatitidě. Pomáhá při antibakteriální a protiplísňové léčbě, při kožních infekcích, má čistící, zklidňující a hydratující účinky.
Kromě vlhčených ubrousků a šamponu nabízí Dermoscent spot-on pipety.


PYO SPOT (pipety) čistí a znovu nastoluje rovnováhu kožní mikroflóry, hydratuje kůži a obnovuje kožní bariéru. PYOspot® poskytuje účinou alternativu šampónům a zlepšuje řízení léčby snížením vedlejších účinků a antibiotické rezistence. Jeho jednoduchá aplikace a extremní kožní tolerance tak vytváří mimořádný soulad.


3. Ecosin


Chytrá houba Ecosin pro psy, kočky, koně a ostatní zvířata. Mykoparaziticky eliminuje vláknité mikromycety a kvasinkové organismy na kůži, srsti a jiných kožních derivátech (drápy, kopyta, paznehty).


4. Bajazin pudr


Bajazin je podpůrný přípravek určený pro opakované problémy uší, meziprstí a pokožky zvířete, které jsou způsobené bakteriemi, kvasinkami, svrabem a roztoči. Obsahuje účinné látky v koncetrovaném složení a pomáhá i tam, kde jiné preparáty často selhávají. Má stahující a zklidňující, protisvědivé účinky.

Všechny výše zmíněné přípravky na léčbu kvasinkové či bakteriální infekce najdete zde. Můžete si zde přečíst informace o jednotlivých produktech, způsob aplikace, složení (účinné látky) a podobně.




1 komentář:

  1. Play online casino site with best bonus from Lucky Club
    Find out what's new at Lucky Club and try your luck with the luckyclub.live latest promotions, slots, live tables, bingo and so much more right here!

    OdpovědětVymazat