Hledání

2011-01-14

Kloubní výživa pro psy - Caniviton Forte

Kloubní výživa pro štěňata velkých plemen

Caniviton Forte je kloubní výživa pro psy podporující pružnost chrupavek, pevnost a ohebnost vazů a šlach a zabezpečující fyziologickou látkovou výměnu kloubního aparátu.

Přípravek je vhodný pro psy všech plemen a věku od štěňat po seniory. Učinnými látkami jsou vysoce koncentrované glykosaminoglykany (chondroitinsulfát).

Více informací včetně složení a dávkování naleznete zde: Caniviton Forte


Štěňata velkých a obřích plemen

Podávání kloubní výživy je důležité pro správný vývoj kloubních chrupavek a to zejména u štěňat velkých plemen, kdy se klouby musí vrovnávat s větší zátěží. Během růstu štěněte se můžeme setkat s řadou problémů (zánět dlouhých kostí, dysplazie kyčelních kloubů, genum valgum projevující se X postojem atd.), abychom těmto problémům alespoň částečně předešli, doporučuje se podávat kloubní výživu po celé období vývoje štěněte.

Dospělí jedinci velkých a obřích plemen

Jako prevence je určitě dobré v podávání kloubní výživy pokračovat. A to obzvláště u velmi aktivních psů (pracovní psy, sáňoví psy, atd) a to po celou dobu života. Kloubní výživa s obsahem látek, které tlumí bolest pak můžete podávat seniorům, kterým tímto prodloužíte jejich aktivní život.

Caniviton Forte obsahuje:

- Chondroitinsulfát

Je farmaceutické kvality, tzn. že je využíván též pro humánní účely. Je koncentrovaný, dobře stravitelný a podporuje pružnost chrupavek, pevnost a tažnost vazů a šlach, zabezpečuje fyziologickou látkovou výměnu pojivových tkání. Zvláště po velké zátěži pojivového aparátu je pro organismus zvířete přísun glukosaminglykanů velmi důležitý.

- L-karnitin

Který výrazně ovlivňuje energetický metabolismus kosterního svalstva, protože slouží k získání energie z mastných kyselin s dlouhými řetězci v mitochondriích kosterních svalů a svalu srdečního. Výrazně zkracuje čas potřebný k zotavení po sportovních či vytrvalostních výkonech psa.

- Želatina

Podporující tvorbu kolagenních vláken a zvyšující nosnost kloubní chrupavky.

- Vitamín C

Podporuje celkovou odolnost organismu a spolu se selenem zvyšuje ochranu tkání před poškozením toxickými produkty látkové výměny.

- Jod s manganem

Podporující  látkovou výměnu a působící povzbudivě na organismus psa.

Caniviton Forte je moderní kloubní výživa pro psy. Obsahuje především velké množství chondroitinsulfátu (s vysokým obsahem s-GAG), který umožňuje chrupavce maximálně vázat vodu. Díky přípravku CANIVITON FORTE jsou chrupavky velmi pružné a zároveň velmi pevné, tzn. že jsou odolné proti přetížení a současně se zpomaluje jejich stárnutí.

Související články:

Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa? 
Nejen lidé by měli pečovat o své klouby
Kloubní výživa pro štěňata - 5 doporučených produktů pro péči o pohybový aparát štěňat velkých a obřích plemen
Artróza u psa - Hyalutidin DC, Aptus Apto-Flex
Kyselina hyaluronová - funkce, tvorba, význam
Bolesti kloubů u psa - Jak pomoci pejskovi s artrózou
Alavis 5 - kloubní výživa pro psy
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?

Žádné komentáře:

Okomentovat